Zespół Szkolno-Przedszkolny w Purdzie

JADŁOSPIS 25.03.2019 -29.03.2019

 

Data

 

Śniadanie

 

Obiad Podwieczorek Alergeny
25.03.2019

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,

ser żółty,

szynka,

sałata lodowa, papryka,

herbata z cytryną

Zupa brukselkowa z ziemniakami,

racuszki, jabłko

kompot wieloowocowy,

 

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem i jajkiem,

Sok owocowy 100%

 

Śniadanie:

gluten,  mleko

Zupa: gluten, seler, mleko

Drugie danie: gluten, mleko, jajko

Podwieczorek:

gluten, mleko, jajko

26.03.2019

Wtorek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, miód,

kakao    na mleku,

mandarynka,

orzechy włoskie,

 

 

 

 

Zupa ogórkowa z ryżem,

Podudzie  z kurczaka pieczone  , ziemniaki, surówka z buraków z cebuli ,

kompot wiśniowy

 

Kisiel,

banany

Śniadanie:

gluten, mleko, orzechy

Zupa: gluten,

seler, mleko

Drugie danie:

Gluten

Podwieczorek:  gluten

 

 

27.03.2019

Środa

Pieczywo mieszane

z masłem,

ser żółty,

kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, pomidor malinowy,

herbata z cytryną,

 

Barszcz ukraiński z ziemniakami,

Pierogi leniwe z jogurtem naturalnym,

Kiwi,

Kompot wieloowocowy

Bułeczki wieloziarniste  z masłem

i pastą z soczewicy,

napar z mięty,

marchew, jabłko

 

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:

gluten, seler, mleko

Drugie danie:

gluten, mleko, jajko

Podwieczorek:

mleko, gluten

 

28.03.2019

Czwartek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, serek śmietankowy,

zupa mleczna z makaronem,

kalarepa

 

 

 

Zupa kartoflanka,

Gulasz z szynki, kasza jęczmienna  i gryczana,

surówka z marchwi, pora i selera

 

 

Ciasto kakaowe

(wypiek własny)

herbatka malinowa,

gruszka

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa: gluten,

Drugie danie:

Gluten,

Podwieczorek:

Gluten, mleko, jajko

 

29.03.2019

Piątek

Pieczywo mieszane

z masłem,

parówki z szynki,

ketchup,

marchew,

herbatka z cytryną,

 

Zupa owocowa z makaronem,

Ryba – dorsz smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka

Jogurt naturalny

z musli,

pomarańcza

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:  gluten,

Drugie danie:

gluten

Podwieczorek:

Gluten , mleko

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz,  ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk, bazylia, oregano, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleko i produktów pochodnych, soi, selera i gorczycy.

Dzieci otrzymują do picia między posiłkami wodę mineralną niegazowaną.

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.