4 Lut / 2019

JADŁOSPIS 06.05.2019 -10.05.2019

 

Data

 

Śniadanie

 

Obiad Podwieczorek Alergeny
06.05.2019

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,

ser żółty,

kiełbasa żywiecka,

ogórek kiszony, pomidory,

herbata z cytryną

Zupa kalafiorowa

z ziemniakami,

placki ,

kompot wieloowocowy,

 

 

 

 

 

Kanapki z jajkiem

herbata malinowa,

jabłko

 

Śniadanie:

gluten,  mleko

Zupa: gluten, seler, mleko

Drugie danie: gluten, mleko, jajko

Podwieczorek:

gluten, mleko, jajko

07.05.2019

Wtorek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, miód,

kawa inka   na mleku,

jabłko,

orzechy laskowe

 

 

 

 

Zupa pomidorowa

z makaronem,

Kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi,

kompot wiśniowy

 

Banany,

ciasteczka wielozbożowe

Śniadanie:

gluten, mleko, orzechy

Zupa: gluten,

seler, mleko

Drugie danie:

Gluten, jajko

Podwieczorek:  gluten

 

 

08.05.2019

Środa

Pieczywo mieszane

z masłem,

ser żółty,

pierś z indyka,

papryka czerwona, ogórek kiszony

herbata z cytryną,

 

Zupa z grochowa z ziemniakami,

Ryż paraboliczny

z jogurtem naturalnym i jabłkiem,

Kompot wieloowocowy

Jogurt naturalny

z malinami,

wafle ryżowe

 

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:

gluten, seler

Drugie danie:

gluten, mleko

Podwieczorek:

mleko, gluten

 

09.05.2019

Czwartek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, pasta twarogowa,

zupa mleczna z płatkami ryżowymi,

kalarepa

 

 

 

Zupa szczawiowa z ziemniakami,

Gulasz z szynki, kasza jęczmienna, kasza gryczana,

Surówka z ogórka kiszonego

z cebulą,

kompot wieloowocowy

 

Galaretka

gruszka

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa: gluten, jajko, mleko

Drugie danie:

Gluten, seler

Podwieczorek:

Gluten

 

10.05.2019

Piątek

Pieczywo mieszane

z masłem,

parówki z szynki, ketchup,

kiwi,

herbatka z cytryną,

 

Zupa owocowa z makaronem,

Ryba duszona, ziemniaki,

Surówka z  kapusty kiszonej

i marchwi

 

Chałka z masłem,

mleko,

jabłko

 

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:  gluten,

Drugie danie:

gluten, ryba

Podwieczorek:

gluten , mleko

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz,  ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk, bazylia, oregano, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleko i produktów pochodnych, soi, selera i gorczycy.

Dzieci otrzymują do picia między posiłkami wodę mineralną niegazowaną.

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.