Zespół Szkolno-Przedszkolny w Purdzie

JADŁOSPIS 07.01.2019 -11.01.2019

7

Data

 

Śniadanie

 

Obiad Podwieczorek Alergeny
07.01.2019

Poniedziałek

Pieczywo mieszane, masło,

ser żółty,

filet indyczy,

pomidor, sałata,

herbata z cytryną

Zupa buraczkowa z ziemniakami,

Pierogi leniwe ze śmietaną,

kompot wieloowocowy

jabłko

Kisiel,

chrupki kukurydziane,

pomarańcza

Śniadanie:

gluten,  mleko

Zupa: gluten,

Seler, mleko

Drugie danie: gluten, mleko, jajako

Podwieczorek:

gluten

08.01.2019

Wtorek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, serek śmietankowy,

kawa inka na mleku,

jabłko, orzechy włoskie

 

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem ,

Schab duszony,

ziemniaki,

surówka  z kapusty pekińskiej i  marchwi,

napar z mięty z cytryną

 

 

 

 

Sałatka owocowa z jogurtem,

wafle ryżowe

Śniadanie:

gluten, mleko, orzechy

Zupa: gluten,

seler, mleko

Drugie danie:

Gluten, seler

Podwieczorek:

mleko, gluten

 

 

09.01.2019

Środa

Pieczywo mieszane

z masłem,

ser żółty,

szynka z beczki,

ogórek kiszony, papryka czerwona,

herbata z cytryną

 

Biały barszcz z ziemniakami,

makaron z truskawką i jogurtem,

sok owocowy 100%

Kanapki z pieczywa razowego z makrelą,

herbatka malinowa,

jabłko

 

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:

gluten, seler, mleko

Drugie danie:

Gluten,  mleko

Podwieczorek:

mleko, gluten,

ryba

 

10.01.2019

Czwartek

Pieczywo mieszane

z masłem,

dżem, miód,

zupa mleczna z płatkami

jęczmiennymi,

mandarynka

 

 

 

Zupa grochowa z ziemniakami,

Filet z indyka duszony, kasza jęczmienna,

Surówka z marchwi, pora i selera

Kompot wieloowocowy

Gofry z cukrem pudrem,

sok pomarańczowy

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa: gluten, seler

Drugie danie:

gluten, seler, mleko

Podwieczorek:

gluten, mleko,jajko

 

11.01.2019

Piątek

Pieczywo mieszane

z masłem,

parówki z szynki,

ketchup,

kalarepka

herbata z cytryną

 

Zupa owocowa z makaronem,

Ryba miruna smażona,

ziemniaki,

Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi

 

 

 

Budyń śmietankowy,

banany

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa: gluten

Drugie danie:

gluten, ryba

Podwieczorek:

Gluten , mleko

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz,  ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk, bazylia, oregano, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleko i produktów pochodnych, soi, selera i gorczycy.

Dzieci otrzymują do picia między posiłkami wodę mineralną niegazowaną.

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.